Sudjelovali smo na međunarodnoj konferenciji “Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava”

U četvrtak 29.02.2024.g. učenici naše škole s profesoricom Snježanom Vuk sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji “Inovacije i digitalna tranzicija u zaštiti ljudskih prava” koja se održala u Hrvatskome saboru.

Bili smo pozvani napraviti izložbu na toj konferenciji u kojem je predstavljen rad našeg učenika Jasmina Pičuljana -“ Zvonik slobode”.

Saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj organizatorica je tog međunarodnog skupa, a suorganizatori su Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska zajednica inovatora te mnoge druge. Moderatorica konferencije bila je mr. sc. Andreja Marcetić, predstavnica sekcije za socijalnu skrb Hrvatske komore socijalnih pedagoga.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici brojnih javnih i društvenih institucija koji se u svome radu susreću s različitim efektima digitalne tranzicije u zaštiti ljudskih prava.

Predsjednik Hrvatske zajednice inovatora prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga je rekao kako je cilj konferencije promicanje inovacija, poticanje dijaloga među dionicima te razumijevanje utjecaja inovacija i digitalne tranzicije na ljudska prava.

Na konferenciji su se mogli čuti i primjeri dobre prakse u školama.

Izuzetno nam je bilo drago što smo imali priliku posjetiti Hrvatski sabor te sudjelovati na konferenciji u kojoj smo predstavili rad naš škole i našeg vrijednog učenika. Jasmine čestitamo!