Održano natjecanje u krasnoslovu

Pišu: Lana Supina, 2.e i Anita Karlović, prof.

Povodom petstote obljetnice smrti Marka Marulića , 15. ožujka u Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu održan je Krasnoslovni maraton „Judita opet govori“.

Događanje pod geslom “Nek jazik pomene ča misal pripravi” popratio je velik broj natjecatelja. Njih petnaest natjecalo se u recitiranju stihova Marulićeve Judite. Učenici su zadatku pristupili s poštovanjem i sve izvedbe su bile na nivou zadatka. Stručno povjerenstvo sačinjavali su: Igor Medić, znanstveni suradnik na Odjelu hrvatske i europske književnosti srednjega vijeka na Staroslavenskom institutu, Biserka Goleš Glasnović, književnica i prof. Hrvatskoga jezika i književnosti i Antonija Stanišić Šperanda, kazališna, televizijska i filmska glumica. Kako su i sami rekli njihova uloga nije bila nimalo lagana jer su svi učenici imali zanimljive izvedbe. Učenik naše škole, Eugen Kovačević (2.e), sudjelovao je u natjecanju. Eugen možda nije osvojio glavnu nagradu, lovorov vijenac i 150 eura, ali je pokazao i dokazao kako učenici u strukovnim školama imaju senzibiliteta i za ovakav tip natjecanja, a na opće oduševljene stručnog povjerenstva. Održao je svoj prvi javni nastup pred nemalim auditorijem, a s obzirom kako je to odradio, sumnjamo da je i posljednji. Čestitamo Eugenu i pobjedniku natjecanja Viti Jurišiću, učeniku trećega razreda Prve sušačke gimnazije u Rijeci.

Eugen je srdačno dočekan i u svojoj školi. Ravnatelj mu je osobno uručio mali znak zahvalnosti za sudjelovanje u krasnoslovu i promicanju škole. Čestitkama se pridružila i razrednica Ružica Soldo.