NIKOLA TESLA-GENIJ ZA BUDUĆNOST

Petnaestu godinu zaredom, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu ugostio je mlade inovatore i simpatizere lika i djela velikog izumitelja Nikole Tesle povodom održavanja kviza znanja iz fizike i kviza općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“.

Svečanost se održala 7. ožujka 2024. godine, gdje su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola te studenti, pa tako i učenici 1.F razreda naše škole: Dario Blažeković, Gabriel Brebrić, Karlo Čepulić, Sead Habibović, Kristijan Perše, Gabriel Vuljanić i Dominik Zorc. Podršku su im pružili nastavnici Ivo Stipaničev i Snježana Vuk.

Natjecanje se održalo u tri kategorije (osnovne, srednje škole i studenti) gdje su pristupili testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle.

Ovogodišnji kviz otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost,a svečani program bio je uveličan brojnim glazbenim izvedbama i pozdravnim govorima partnera i štovatelja te Udruge.

Čestitamo našim učenicima na uspjehu i sudjelovanju na kvizu te našim nastavnicima na organizaciji i podršci.